info@aikido-zadar.hr

Aikido Dojo Zadar

Novosti

Svim članovima i prijateljima Kluba želimo

SRETAN USKRS! Bunny japan

NOVI RASPORED VJEŽBANJA! Prvi treninzi nakon blagdana:

Tai Chi Chuan u četvrtak 25. travnja u 18 sati (hangar) i dalje redovno utorkom i četvrtkom od 18 do 19 sati.

- Aikido za odrasle i za djecu i mlade – prvi trening u utorak 30. travnja s početkom u 19,30 sati u dvorani Medicinske škole, nadalje od četvrtka 2. svibnja redovno utorkom i četvrtkom od 19,30 sati u hangaru Aikido kluba.


18. travnja 2019.

TUNA SUSHI FESTIVAL 2019

Petu godinu zaredom Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije, Zadarskom županijom i Klasterom Marikultura - Grupacija uzgajivača tune te ostalim partnerima u projektu organizirala je tradicionalni Tuna, Sushi & Wine Festival 2019., koji se održavao u terminu od 5. travnja do 14. travnja 2019. godine.

Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem, a i ove godine Aikido klub Zadar pozvan je da obogati festivalski program otvoren za javnost kroz dio prezentacija tradicionalnih japanskih borilačkih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova na zadarskom Trgu Petra Zoranića. Našu smo prezentaciju uspješno – vrlo dobro primljeni i podržani od publike – održali u petak 12. travnja s početkom u 11,30 sati, a kako je to sve izgledalo možete vidjeti ovdje na slikama i video klipovima.

Zahvalni smo svima koji su nas pozvali i ove godine, svim seniorima, posebno i juniorima, koji su nastupali i dostojno predstavili naš Klub, uz zahvalnost i svim roditeljima koji su nas podržali kao i uvijek!


Slike pogledajte u galeriji


17. travnja 2019.

Tai Chi Chuan – proljetna škola

U utorak 05. ožujka 2019. počinju upisi i treninzi proljetnoc ciklusa Tai Chi Chuana. Treninzi će se održavati u hangaru Aikido kluba Zadar u sklopu sportskog centra „Franko Lisica“ iznad Glazbene i Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Chi Chuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već 29 godina djeluje i Tai Chi Chuan sekcija ponovo organizira Proljetnu školu Tai Chi Chuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine.

U Proljetnoj školi s voditeljima Vesnom i Nenadom Vertovšek vježbat će se energetske Chi Gong vježbe, te Yi Quan terapeutski aspekt borilačke vještine koji kultivira i aktivira vitalnu životnu silu, jača imunitet i aktivira prirodno disanje. Vježbaju se i zajedničke osnove svih stilova Tai Chi-ja kao što su nekoliko načina disanja, ispravno držanje kralježnice i harmonično istezanje, te posebne vježbe za zglobove, mišiće i koordinaciju svijesti i tijela.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


5. ožujka 2019.

Sretna nova 2019. godina!!!

Happy holidays!

Svim članovima i prijateljima Aikido kluba Zadar želimo sretan Božić i sretnu, radosnu i uspješnu novu 2019. godinu s puno Kija!!!

Početak vježbanja u novoj godini

Treninzi Aikida završavaju u četvrtak 20. prosinca, a Tai Chi Chuana u utorak 18. prosinca 2018.
Aikido treninzi počinju u utorak, 15. siječnja u redovnom terminu 19:30 u sportskoj dvorani Medicinske škole.
Obavijest o terminima treninga Tai Chi Chuana objavit ćemo naknadno.
Dobrodošli!


16. prosinca 2018.

Aikido

DOBRODOŠLI U NOVU SEZONU AIKIDO I TAI CHI CHUAN TRENINGA!

Svim starim i novim članovima i vježbačima Aikida i Tai Chi Chuana želimo ugodan početak nove sezone treninga.
Upisi i treninzi počinju u utorak 2. listopada 2018. u 19,30 sati u dvorani zadarske Medicinske škole.
Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. u dvorani Medicinske škole, a subotom u hangaru iznad Medicinske i Glazbene škole (termini će se odrediti naknadno)
Upisi za nove članove počinju s prvim treninzima.

AIKIDO GRUPA ZA DJECU I MLADE

Od utorka 2. listopada ponovno počinju treninzi i upisi u Aikido grupu za djecu i mlade Aikido kluba «Zadar».
Već devetnaestu godinu za redom nastavlja se tako posebna (svojedobno prva u Hrvatskoj) aikido škola za uzrast od 6 do 12 godina sa specifičnim programom kojim se djeci i mlađem uzrastu približavaju osnovna načela ove japanske borilačke vještine, koordinacije pokreta i, vještine kretanja i disanja, razvijanje smirenosti, samopouzdanja i koncentracije. Poseban dio su igre za razvijanje kooperativnosti i timskog rada u skladu s principima aikida. U Aikido grupi za djecu i mlade - koja je polazište za kasniji rad mladih s odraslim aikidokama - osnova je vježbanje borilačke vještine neagresivnim pristupom gdje se djeca uče tehnikama samoobrane bez upotrebe suvišne sile.

Treninzi Aikido grupe za djecu i mlade održavat će se u dvorani Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 19,30 do 20,30 sati. Djeca i roditelji mogu slobodno doći i pogledati trening, djeca vježbati taj prvi trening i onda se odlučiti za upis i redovno vježbanje.

Tai Chi Chuan

U utorak 18. rujna 2018. počinju upisi i treninzi jesenskog ciklusa Tai Chi Chuana. Treninzi će se održavati u hangaru Aikido kluba Zadar u sklopu sportskog centra „Franko Lisica“ iznad Glazbene i Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Chi Chuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već 26 godina djeluje i Tai Chi Chuan sekcija ponovo organizira Jesensku školu Tai Chi Chuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine.

U Jesenskoj školi s voditeljicom Vesnom Vertovšek vježbat će se specifična Tai Chi Chuan forma - sustav laganih i smišljenih pokreta koji opuštaju tijelo - te Yi Quan terapeutski aspekt borilačke vještine koji kultivira i aktivira vitalnu životnu silu, jača imunitet i aktivira prirodno disanje. Vježbaju se i zajedničke osnove svih stilova Tai Chi-ja kao što su nekoliko načina disanja, ispravno držanje kralježnice i harmonično istezanje, te posebne vježbe za zglobove, mišiće i koordinaciju svijesti i tijela.

Polaznici će naučiti i energetske Chi Gong vježbe, te upoznati manje poznate vježbe s kineskim Chi Gong vretenom.

Objave medija:
Zadarski.hr - Započeli upisi u Aikido Klub Zadar
Zadarski.hr - Harmonija duha i tijela

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


6. rujna 2018.

Svim članovima i prijateljima Kluba želimo

SRETAN USKRS! Bunny japan

U tjednu iza uskrsnog blagdana neće biti treninga. Prvi sljedeći trening Aikida za odrasle je u ponedjeljak 9. travnja u 19,30 sati. Aikido škola za djecu i mlade nakon blagdana počinje 10. travnja u 19,30 sati. Tai Chi Chuan počinje s treninzima u utorak 10. travnja u 18 sati.


31. ožujka 2018.

Članovi Aikido kluba Zadar i ove godine na međunarodnom Aikido seminaru u Zagrebu

NENADU VERTOVŠEKU SVEČANO URUČENA DIPLOMA ZA 5. DAN!

Aikidoke našeg kluba sudjelovali su i ove godine na međunarodnom Ki-aikido seminaru u Zagrebu, domaćin kojeg bio je Aikido dojo Zagreb. I ovaj susret aikidoka iz brojnih hrvatskih klubova vodio je Doshu Kenjiro Yoshigasaki, osnivač i glavni instruktor međunarodne organizacije Ki No Kenkyukai Association Internationale. Prošle je godine Doshu Kenjiro Yoshigasaki dodijelio majstoru-instruktoru Nenadu Vertovšeku, voditelju Aikido kluba Zadar, zvanje majstora 5. Dan, što je ujedno i najviše zvanje u ovom stilu Aikida u Hrvatskoj.

Na nedavnom seminaru u Zagrebu, zadarskom majstoru i svečano je uručena diploma, na početku međunarodnog seminara, napisana na japanskom i na specijalnom rižinom papiru. Kao i lanjska dodjela i nedavno svečano uručenje diplome za cijeli Aikido klub „Zadar“ veliko je i časno priznanje ne samo zadarskom majstoru i zadarskom klubu, već i Zadru i Hrvatskoj, tim više što dolazi i nakon više od 30 godina vježbanja Shin Shin Toitsu Aikida (točnije Zadrani vježbaju 31 godinu). Zadarski majstori uvijek ističu i kako je to činjenica koju Zadranima priznaju i mnogi drugi klubovi iz većih zemalja, te da je to priznanje trudu koji se ulagao i ulaže u obogaćivanje dugotrajne tradicije vježbanja borilačkih vještina i borilačkih vještina u Zadru. Ujedno je posebna pozornost i na grupi djece i mladih koji se trenutno pripremaju i vježbaju na zadarskim tatamijima (Aikido škola za djecu i mlade prva je u Hrvatskoj, započela još 1999. godine), a zadarski aikidoke uvijek su zahvalni i svima u Gradu Zadru koji su im pomagali i bili potpora na njihovom Putu vježbanja Aikida.


Slike pogledajte u galeriji


18. ožujka 2018.

I zadarski vježbači Tai Chi Chuana obilježili početak kineske Nove Godine

Premda kineska Nova Godina Psa počinje u petak 16. veljače, zadarski vježbači Tai Chi Chuana sudjelovali su već u petak 9. veljače u obilježavanju proslave ovog blagdana zajedno s polaznicima škole kineskog jezika u Zadru i njihovim kineskim učiteljicama. Početak kineske Nove Godine svečano je proslavljen u prostorijama zadarskog COIN-a. U programu su sudjelovali i naši članovi koji su brojnim posjetiteljima prikazali dio baštine Tai Chi Chuana.

Polaznici škole kineskog i vježbači Tai Chi Chuana
Polaznici i učiteljice škole kineskog s vježbačima Tai Chi Chuana

Kako su tekle pripreme i što se sve dogadjalo pogledajte na sljedećim linkovima:
Učiteljice organiziraju proslavu kineske Nove Godine u Zadru
Proslava kineske Nove Godine na Zadarskom sveučilištu
Učiteljice Zhang Zhihua i Pan Ruoxin - Zapjevat ćemo na kineskom s našim zadarskim studentima
Ples i pjesma na dočeku kineske Nove godine


10. veljače 2018.

Sretna nova 2018. godina!!!

Happy holidays!

Svim članovima i prijateljima Aikido kluba Zadar želimo sretan Božić i sretnu, radosnu i uspješnu novu 2018. godinu s puno Kija!!!


24. prosinca 2017.

Novi ispiti na kraju vježbanja u 2017.

Diplome za nove juniore!

Pred blagdansku pauzu u treninzima Aikido kluba Zadar održano je uspješno polaganje ispita za 4 nova aikido juniora. Diplome i zvanje 5 Kyu-a dobili su Lola Županić Lončar, Luka Bilić, Luka Rušev i Ivan Lukić.

Poslije Nove godine Aikido treninzi za odrasle počinju u utorak 16. siječnja s početkom u 19:30 i nastavljaju se redovno ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00 u Medicinskoj školi.
Aikido grupa za djecu počinje vježbanje u utorak 16. siječnja, i nastavlja s redovnim vježbanjem utorkom i četvrtkom od 19:30 do 20:30.

Aikido klub Zadar, djeca Aikido klub Zadar, djeca Aikido klub Zadar, djeca

Tai Chi Chuan: i dalje traju upisi za nove vježbače Tai Chi Chuan-a. Treninzi počinju takoder 16. siječnja u 18:00. Redovni treninzi utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00 u hangaru iznad Medicinske škole. Tai Chi Chuan Zadar Tai Chi Chuan Zadar


24. prosinca 2017.

Aikido

DOBRODOŠLI U NOVU SEZONU AIKIDO I TAI CHI CHUAN TRENINGA!

Svim starim i novim članovima i vježbačima Aikida i Tai Chi Chuana želimo ugodan početak nove sezone treninga.
Treninzi Aikida počinju u ponedjeljak 2. listopada 2017. u 19,30 sati u dvorani zadarske Medicinske škole.
Treninzi će se održavati ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. u dvorani Medicinske škole.
Upisi za nove članove počinju s prvim treninzima.

AIKIDO GRUPA ZA DJECU I MLADE

Od utorka 3. listopada ponovno počinju i treninzi i upisi u Aikido grupu za djecu i mlade Aikido kluba «Zadar».
Već osamnaestu godinu za redom održava se tako prva takva grupa u Hrvatskoj uzrast od 6 do 12 godina sa specifičnim programom kojim se djeci i mlađem uzrastu približavaju osnovna načela ove japanske borilačke vještine, koordinacije pokreta i, vještine kretanja i disanja, razvijanje smirenosti, samopouzdanja i koncentracije. Poseban dio su igre za razvijanje kooperativnosti i timskog rada u skladu s principima aikida. U Aikido grupi za djecu i mlade - koja je polazište za kasniji rad mladih s odraslim aikidokama - osnova je vježbanje borilačke vještine neagresivnim pristupom gdje se djeca uče tehnikama samoobrane bez upotrebe suvišne sile.

Treninzi Aikido grupe za djecu i mlade održavat će se u dvorani Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 19,30 do 20,30 sati. Djeca i roditelji mogu slobodno doći i pogledati trening, djeca odvježbati taj prvi trening i onda se odlučiti za upis i redovno vježbanje.

Tai Chi Chuan

U utorak 19. rujna 2017. počinje i Jesenska škola Tai Chi Chuana. Treninzi će se održavati u hangaru Aikido kluba Zadar u sklopu sportskog centra „Franko Lisica“ iznad Glazbene i Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Chi Chuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već 26 godina djeluje i Tai Chi Chuan sekcija ponovo organizira Jesensku školu Tai Chi Chuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine. U Jesenskoj školi s voditeljicom Vesnom Vertovšek vježbat će se specifična Tai Chi Chuan forma - sustav laganih i smišljenih pokreta koji opuštaju tijelo - te Yi Quan terapeutski aspekt borilačke vještine koji kultivira i aktivira vitalnu životnu silu, jača imunitet i aktivira prirodno disanje. Vježbaju se i zajedničke osnove svih stilova Tai Chi-ja kao što su nekoliko načina disanja, ispravno držanje kralježnice i harmonično istezanje, te posebne vježbe za zglobove, mišiće i koordinaciju svijesti i tijela. Polaznici će naučiti i energetske Chi Gong vježbe, te upoznati manje poznate vježbe s kineskim Chi Gong vretenom.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


9. rujna 2016.

Uspješan završetak ove sezone vježbanja u Aikido klubu Zadar DVIJE NOVE JUNORSKE HAKAME!

Pravo na nošenje hakame, tradicionalne odore stekle su juniorke Jorja Vidas Sambunjak i Tia Medić, dok su kod starijih tri nova majstorska kandidata Šime Gotovina, Vladimir Krnić i Darijan Vertovšek

Nakon što su se predstavnici Aikido kluba Zadar vratili iz Zagreba sa velikog zajedničkog i seminara i susreta nekoliko aikido stilova „Za Aikido Hrvatska" , sezona u ovom najstarijem aikido klubu u Zadru završila je uspješnim polaganjem za juniorska i viša zvanja u Shin shin Toitsu Aikidu. Najprije je završena sezona posebne Aikido škole za djecu i mlade, pokrenute još 1999. godine u Zadru, a ovog puta Zadar i Hrvatska dobili su dvije nove juniorske nositeljice hakame (tradicionalne široke crne hlače kao simbol viših zvanja u Aikidu) – Jorju Vidas Sambunjak i Tiu Medić. Pravo na nošenje hakame – crnih hlača – stiče se polaganjem učenika za zvanje 2.Kyu, s tim što u Shin shin Toitsu stilu aikida polažu se još dva dodatna Ki ispita, testiranja psihofizičke spremnosti juniora (ili odraslih).

Nošenjem hakame i ponašanjem u dvorani za vježbanje vježbači se donekle i vizualno odvajaju od ostalih učenika i vježbača, što podrazumijeva i odgovornost i zrelost, te obavezu pomoći instruktorima u radu s početnicima i mlađima. Valja istaknuti kako su upravo u zadarskom klubu još prije 12 godina prvi put u Hrvatskoj pravo nošenja hakame dobila tri mlađa člana kluba (među odraslima te su ispite prvi put u Hrvatskoj još početkom 1991. godine položili četvero zadarskih instruktora).

Osim toga, kod juniora ispite za 1. Ki test (ispit poslije 5. Kyu-a) uspješno su odradili i Gita Medić, Alen Skorić, Bartol Cuković, Filip Barać i Luka Rimanić.

Aikido škola zadarskog kluba koji ove godine bilježi 30 godina djelovanja ujedno će na jesen ponovo početi s upisima već osamnaestu godinu za redom, za uzrast od 6 do 12 godina sa specifičnim programom kojim se djeci i mlađem uzrastu približavaju osnovna načela ove japanske borilačke vještine, koordinacije pokreta i, vještine kretanja i disanja, razvijanje smirenosti, samopouzdanja i koncentracije. Poseban dio su igre za razvijanje kooperativnosti i timskog rada u skladu s principima Aikida. Aikido škola za djecu i mlade tako je i polazište za kasniji rad mladih s odraslim aikidokama, osnova je također i vježbanje borilačke vještine neagresivnim pristupom gdje se djeca uče tehnikama kretanja, samopouzdanja, odlučnosti i samoobrane bez upotrebe suvišne sile.

Druga dobra stvar za zadarski i hrvatski aikido su nova tri majstorska kandidata u Aikido klubu Zadar – Šime Gotovina, Vladimir Krnić i Darijan Vertovšek, čime je zadarski Klub u kojem je trenutno pet majstora-instruktora Aikida, ponovo dobio višu stručnu i vježbačku kvalitetu i budući potencijal. Polaganju ovih ispita – odnosno 1.Kyu – prethodila su još i dodatna tri Ki testa. Također, uspješne ispite za 3. Kyu odradili su Lovre Mađerić i Ivan Krpina.


Nove zadarske juniorske hakame – Jorija i Tija sa svojim instruktorima Nenadom i Vesnom Vertovšek


Tradicionalni običaj da na ispitu juniora bude i dio starijih članova Kluba


Dodjela diploma – Jorja


Nova hakama – Tia


Tri nova majstorska kandidata – Vladimir Krnić, Šime Gotovina i Darijan Vertovšek


6. lipnja 2017.

I Aikido klub Zadar na susretu "Za Aikido Hrvatska"!

Na velikom zajedničkom druženju i seminaru triju aikido stilova u Zagrebu I AIKIDO KLUB ZADAR NA SUSRETU „ZA AIKIDO HRVATSKA“!

Okupilo se više od pedeset trenera i vježbača iz desetak hrvatskih aikido klubova iz tri trenutno najjača i najbrojnija stila ove japanske borilačke vještine – Ki No Kenkyukai, Aikikai Hombu, te Iwama Ryu,


Još jedan iskorak u razvoju Aikida u Hrvatskoj dogodio se proteklog vikenda u Zagrebu – u organizaciji Aikido kluba Sancta Domenica održan je zajednički jednodnevni trening više stilova Aikida u kojem je sudjelovalo više od pedeset trenera i vježbača iz desetak hrvatskih aikido klubova. Na okupljanju simboličnog naziva – Za Aikido Hrvatska - u izvrsnom ambijentu Aikido kuće zagrebačkog Aikido društva posebno zanimljivo bila je činjenica kako su se okupili članovi klubova iz tri trenutno najjača i najbrojnija stila ove japanske borilačke vještine – Ki No Kenkyukai, Aikikai Hombu, te Iwama Ryu, što je pokazao i pravi smisao i cilj ove vještine u suradnji, povezivanju i zajedničkom širenju načela i tehnika vježbanja.
I zadarski aikidoke, predstavnici Aikido kluba Zadar, Vesna i Nenad Vertovšek, sudjelovali su sa zadovoljstvom na ovakvom seminaru gdje su majstori, instruktori, vježbači i ljubitelji Aikida mogli pratiti i uočiti sve sličnosti i razlike koje postoje u Aikidu, ali se mogu harmonično i kvalitetno promatrati kroz „obitelj“ Aikida, kako je, uostalom, to i zamislio njegov osnivač O' Sensei Morihei Ueshiba. Prema riječima Nenada Vertovšeka, s prijateljske i stručne razine bilo je vrlo ugodno i korisno sudjelovati na ovakvom zajedničkom seminaru, dijelom i što su predstavnici zadarskog kluba dočekani i kao članovi prvog ki-aikido kluba u Hrvatskoj, vezani uz same početke vježbanja Aikida u našoj zemlji.

No, svi su bili ravnopravni u izvedbi, svaki je instruktor imao 15-ak minuta za prezentaciju načela i tehnika po izboru, što je potrajalo i gotovo četiri sata s pauzama, a u svakom slučaju i za sudionike i goste bilo je veliko zadovoljstvo i prigoda da se na jednom mjestu mogu vidjeti sve osobitosti aikido stilova. Premda je ovo bio treći takav susret u zadnjih nekoliko godina, sada je dogovoreno da se takvi susreti organiziraju najmanje jednom godišnje, te da u svojim okvirima – za što već postoje pretpostavke – obuhvati i veći broj klubova i vježbača. I po riječima organizatora Zorana Marića, majstora i voditelja Aikido kluba Sancta Domenica, sve je pokazalo kako je cilj zajedničkog stručnog i prijateljskog druženja realiziran, a želja je svih da se kontakti i veze klubova i dalje razvijaju.


Zajednički pozdrav predstavnika triju stilova Aikida


Na seminaru je sudjelovalo pedesetak instruktora i vježbača iz desetak klubova


Organizator susreta Zoran Marić i Zadrani Vesna i Nenad Vertovšek


6. lipnja 2017.

Svim vježbačima i prijateljima aikida želimo sretan Uskrs!

Zbog blagdana treninga neće biti od 13. do 23. travnja. Prvi redovni trening za odrasle je u ponedjeljak 24. travnja u 19,30 sati, a za djecu 25. travnja u 19,30 sati


12. travnja 2017.

Zadraninu najviše zvanje - Nenadu Vertovšeku dodijeljeno zvanje majstora 5. Dan

Osnivač i glavni instruktor međunarodne organizacije Ki No Kenkyukai Association Internationale Doshu Kenjiro Yoshigasaki dodijelio je majstoru-instruktoru Nenadu Vertovšeku, voditelju Aikido kluba Zadar, zvanje majstora 5. Dan, što je ujedno i najviše zvanje u ovom stilu Aikida u Hrvatskoj.

Nedugo nakon što su se članovi Aikido kluba Zadar vratili s održanog međunarodnog Ki-Aikido seminara u Zagrebu i nakon što je zadarski Klub dobio još jednog majstora Vinka Bakiju, Zadrani su dobili ovo veliko priznanje.

Nenad Vertovšek, 5.dan, Aikido klub Zadar

Punu vijest možete pročitati na Zadarski.hr - Zadraninu najviše zvanje - Nenadu Vertovšeku dodijeljeno zvanje majstora 5. Dan


12. travnja 2017.

Aikido klub Zadar nastupio na Međunarodnom Aikido seminaru u Zagrebu

Aikido dojo Zagreb bio je domaćin novog međunarodnog seminara Ki-aikida i susreta aikidoka, kojeg je vodio Doshu Kenjiro Yoshigasaki, osnivač i glavni instruktor međunarodne organizacije Ki No Kenkyukai Association Internationale – Iz Aikido kluba Zadar sudjelovalo šest aikidoka, a Vinko Bakija uspješno je položio zahtjevni ispit i stekao majstorsko zvanje 1.Dan

Aikido klub Zadar i Sensei Kenjiro Yoshigasaki

Punu vijest možete pročitati na Antena Zadar - nastup Aikido kluba Zadar na međunarodnom Aikido seminaru u Zagrebu


12. ožujka 2017.

Počinje proljetna škola Tai Chi Chuana Aikido kluba Zadar

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Či Čuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već više od 20 godina djeluje i posebna Tai Či Čuan sekcija ponovo organizira Proljetnu školu Tai Či Čuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine. Od utorka 14. veljače svi bivši polaznici i novi zainteresirani za vježbanje mogu početi vježbati, bez obzira na spol ili dob, dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom od 18 do 19 sati) u hangaru Aikido kluba Zadar i Karate kluba Forum u okviru Sportskog centra Franko Lisica (iznad Glazbene i Medicinske škole).

Punu najavu proljetne škole možete pročitati na Antena Zadar - najava početka proljetne škole Tai Chija u Zadru


12. ožujka 2017.

Početak vježbanja u novoj godini

Treninzi Tai Chi Chuana i Aikida koji su novoj sezoni trebali započeti u četvrtak, 12. siječnja odgađaju se.

Aikido trening počinje u ponedjeljak, 16. siječnja u redovnom terminu (19:30) u sportskoj dvorani Medicinske škole.
Prvi trening Aikido škole za djecu i mlade počinje u istoj dvorani, u utorak 17.siječnja u 19:30 sati.
Trening Tai Chi Chuana počinje u utorak, 17.siječnja u 18:00 sati u hangaru iznad Medicinske škole.

Dobrodošli!


10. siječnja 2017.

Sretna nova 2017. godina!!!

Happy holidays!

Svim članovima i prijateljima Aikido kluba Zadar želimo sretnu, radosnu i uspješnu novu 2017. godinu s puno Kija!!!


31. prosinca 2016.

Aikido

NOVA SEZONA AIKIDO TRENINGA

Svim starim i novim članovima i vježbačima Aikida i Tai Chi Chuana želimo ugodan početak nove sezone treninga.
Treninzi počinju u ponedjeljak 3. listopada 2016. u 19,30 sati u dvorani zadarske Medicinske škole.
Treninzi će se održavati ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. u dvorani Medicinske škole.
Upisi za nove članove počinju s prvim treninzima.

AIKIDO ŠKOLA ZA DJECU I MLADE

Od utorka 4. listopada ponovno počinju treninzi i upisi u Aikido školu za djecu i mlade Aikido kluba «Zadar».
Već sedamnaestu godinu za redom održava se tako prva takva škola u Hrvatskoj za uzrast od 6 do 12 godina sa specifičnim programom kojim se djeci i mlađem uzrastu približavaju osnovna načela ove japanske borilačke vještine, koordinacije pokreta i, vještine kretanja i disanja, razvijanje smirenosti, samopouzdanja i koncentracije. Poseban dio su igre za razvijanje kooperativnosti i timskog rada u skladu s principima aikidoa. U Aikido školi za djecu i mlade - koja je polazište za kasniji rad mladih s odraslim aikidokama, a osnova je vježbanje borilačke vještine neagresivnim pristupom gdje se djeca uče tehnikama samoobrane bez upotrebe suvišne sile.

Treninzi Aikido škole za djecu i mlade održavat će se u dvorani Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 19,30 do 20,30 sati.

Tai Chi Chuan

U utorak 20. rujna 2016. počinje i Jesenska škola Tai Chi Chuana. Treninzi će se održavati u hangaru Aikido kluba Zadar u sklopu sportskog centra „Franko Lisica“ iznad Glazbene i Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Chi Chuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već 25 godina djeluje i Tai Chi Chuan sekcija ponovo organizira Jesensku školu Tai Chi Chuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine. U Jesenskoj školi s voditeljicom Vesnom Vertovšek vježbat će se specifična Tai Chi Chuan forma - sustav laganih i smišljenih pokreta koji opuštaju tijelo - te Yi Quan terapeutski aspekt borilačke vještine koji kultivira i aktivira vitalnu životnu silu, jača imunitet i aktivira prirodno disanje. Vježbaju se i zajedničke osnove svih stilova Tai Chi-ja kao što su nekoliko načina disanja, ispravno držanje kralježnice i harmonično istezanje, te posebne vježbe za zglobove, mišiće i koordinaciju svijesti i tijela. Polaznici će naučiti i energetske Chi Gong vježbe, te upoznati manje poznate vježbe s kineskim Chi Gong vretenom.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


9. rujna 2016.

Aikido klub Zadar na Tuna, Sushi & Wine Festivalu, Zadar

Tuna, Sushi & Wine Festival logo

Aikido klub Zadar je u klubu Arsenal, 5. veljače, imao prezentaciju borilačkih vještina i tehnika na humanitarnoj priredbi u sklopu Tuna, Sushi & Wine Festivala - festivala tune, japanske kuhinje i kulture.

Prezentacija za građane se održala sljedeći dan festivala, 6. veljače, na Zadarskom Forumu.
Vidi galeriju slika

Najava događaja


13. veljače 2016.

Aikido klub Zadar na Danu otvorenih vrata

Posjetite nas na Narodnom trgu!

Pučko otvoreno učilište Erudio iz Zadra, kao regionalni koordinator tradicionalno organizira Sajam obrazovanja, koji će se održati 29.rujna 2015. s početkom u 10.00 h, na Narodnom trgu u Zadru. Na sajmu će uz POU Erudio sudjelovati još i Aikido klub Zadar, Autoškola ZADAR, CISOK Zadar, POU Libar iz Šibenika, POU Algebra, Udruga Mala filozofija iz Zadra.

Najava događaja


26. rujna 2015.

Aikido

NOVA SEZONA AIKIDO TRENINGA

Svim starim i novim članovima i vježbačima Aikida i Tai Chi Chuana želimo ugodan početak nove sezone treninga. Treninzi za stare članove i zainteresirane građane i nove vježbače počinju u četvrtak 1. listopada 2015. u 19,30 sati u dvorani zadarske Medicinske škole. Treninzi će se održavati ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00. u dvorani Medicinske škole, a po dogovoru i u hangaru Aikido kluba Zadar u sklopu sportskog centra „Franko Lisica“ iznad Glazbene i Medicinske škole. Upisi za nove članove počinju s prvim treninzima.

AIKIDO ZA DJECU

Od četvrtka 1. listopada ponovno počinju treninzi i upisi u posebnu Aikido školu za djecu i mlade Aikido kluba «Zadar». Već šesnaestu godinu za redom održava se tako prva u Hrvatskoj Aikido škola za djecu i mlade (od 6 do 12 godina) sa specifičnim programom kojim se djeci i mlađem uzrastu približavaju osnovna načela ove japanske borilačke vještine, koordinacije pokreta i, vještine kretanja i disanja, razvijanje smirenosti, samopouzdanja i koncentracije. Poseban dio su igre za razvijanje kooperativnosti i timskog rada u skladu s principima aikidoa. Osim toga mladi vježbači proći će i malu školu osnova japanskog jezika. U Aikido školi za djecu i mlade - koja je polazište za kasniji rad mladih s odraslim aikidokama - osnova je vježbanje borilačke vještine neagresivnim pristupom gdje se djeca uče tehnikama samoobrane bez upotrebe suvišne sile. Treninzi Aikido škole za djecu održavat će se u dvorani Medicinske škole utorkom i četvrtkom od 19,30 do 20,30 sati.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


20. rujna 2015.

Tai Chi Chuan

U četvrtak 1. listopada 2015 počinje i Jesenska škola Tai Chi Chuana. Treninzi će se održavati u hangaru Aikido kluba Zadar utorkom i četvrtkom od 18:00 do 19:00.

"Stoj kao planina, kreći se kao rijeka"
-Učitelj Wu Yu-hsiang (1812-1880)

Ova je rečenica dio kineske kulturne baštine i tradicije borilačkih vještina, a upotrebljava se da bi se objasnio smisao Tai Chi Chuana, drevne kineske vještine za relaksaciju, te očuvanje zdravlja i vitalnosti. Aikido klub «Zadar», u kojem već 25 godina djeluje i posebna Tai Chi Chuan sekcija ponovo organizira Jesensku školu Tai Chi Chuana, odnosno redovne treninge ove kineske vještine. U Jesenskoj školi s voditeljicom Vesnom Vertovšek vježbat će se srednja Yang Tai Chi forma - sustav laganih i smišljenih pokreta koji opuštaju tijelo - te zajedničke osnove svih stilova Tai Chi-ja kao što su nekoliko načina disanja, ispravno držanje kralježnice i harmonično istezanje, te posebne vježbe za zglobove, mišiće i koordinaciju svijesti i tijela. Tai Chi ima svoje rekreacijske i relaksacijske aspekte, ali je i tradicionalna borilačka vještina. Polaznici će naučiti i energetske Chi Gong vježbe, te upoznati manje poznate vježbe s kineskim Chi Gong vretenom.

Kontakt
Nenad Vertovšek: +385 (0)91 33 7777 6
Vesna Vertovšek: +385 (0)91 512 65 87


20. rujna 2015.